31/1/11

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2011

Ευχάριστα μας εξέπληξε με την πρωτοβουλία του, ο Δήμος Αιγιαλείας, όπου πολλές ημέρες πριν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, ξεκίνησε σειρά επαφών με όλους τους φορείς του Δήμου για να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της οργάνωσης τους.

Την Παρασκευή 21/1/2011 έγινε στο δημαρχείο η πρώτη συνάντηση των φορέων με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παιδείας και Πρόνοιας κα Βασιλική Ψυχράμη για να γίνει αρχικά μια ανίχνευση στο αν υπάρχει η επιθυμία να πραγματοποιηθούν.

Εκτός της διατήρησης των εθίμων της περιοχής, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους του δημότες να εκφραστούν συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση του δήμου μας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα στηριχτούν στα παιδιά μας που θα τις πλαισιώνουν συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Στην πόλη του Αιγίου θα γίνει, εκτός των άλλων δρώμενων, και η κορύφωση τους με την παιδική καρναβαλική παρέλαση. Γι' αυτό τον λόγο κάλεσε στην πρώτη συνάντηση, την Ένωση Συλλόγων Γονέων, τα προεδρεία όλων των συλλόγων γονέων, εκπρόσωπους από τα μαθητικά συμβούλια καθώς και εκπροσώπους του σώματος Προσκόπων της πόλης. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι και ακούστηκαν θέσεις σχετικά με την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις, τώρα μάλιστα που υπάρχει αυτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Παρόλο που τα οικονομικά στο δήμο μας δεν επιτρέπουν δαπάνες, όμως απ' ότι διαφάνηκε υπάρχει η διάθεση από την πλευρά του δήμου αλλά και από τους συλλόγους να συνεργαστούν και με μηδαμινές δαπάνες, βασιζόμενοι στην έμπνευση των παιδιών μας και κάτω από την επίβλεψη των δασκάλων τους, να διοργανώσουν εκδηλώσεις επιπέδου σκορπώντας χρώματα χαράς ελπίδας και αισιοδοξίας στον γκρίζο ουρανό της πόλης μας. Αφού συναποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν, η αντιδήμαρχος κα Ψυχράμη, θα έχει επαφές, την εβδομάδα που μας έρχεται, με όλους τους φορείς της Αιγιαλείας (αντιδημάρχους, εκπροσώπους των παλαιών καποδιστριακών δήμων, εκπροσώπους των επαγγελματιών, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους διδασκόντων και άλλους) ώστε να οργανωθούν και παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε όλο τον δήμο. Οι εκδηλώσεις αυτές θα βασιστούν στην συμμετοχή, τον εθελοντισμό, την δημιουργικότητα, την ζωντάνια, την έμπνευση, το κέφι αλλά και στις χορηγίες από επαγγελματίες της πόλης μας που έχουν την δυνατότητα και την διάθεση προσφοράς.

Μετά την Πέμπτη 27/1/2011 θα οριστεί η επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων και θα εξετάσει όλες τις προτάσεις των φορέων ώστε να βγάλει το τελικό πρόγραμμα.

Εκτός από την παιδική παρέλαση, άλλες ιδέες που τέθηκαν είναι:

Διαγωνισμοί, φωτογραφίας, σκίτσου, χορού, τραγουδιού και γκράφιτι.

Διαγωνισμός κατασκευής χαρταετού μέσα στα σχολεία με την βοήθεια προσκόπων ή άλλων που έχουν την εμπειρία της κατασκευής, και με βράβευση των καλύτερων χαρταετών.

Όσοι από αυτούς τους διαγωνισμούς τελικά πραγματοποιηθούν, θα έχουν ατομικό χαρακτήρα. Τα καλύτερα έργα θα βραβευτούν και θα εκτεθούν.

Διαγωνισμοί, δεξιοτεχνίας σε σκέιτμπορντ και ποδήλατο.

Μουσικά δρώμενα (συγκροτήματα ή dj).

Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή κορύφωσης των εκδηλώσεων.

Επίσης προτάθηκε να γίνουν και διαγωνισμοί που θα βραβευτούν σε ομαδικό επίπεδο. Όπως γαϊτανάκια, διαγωνισμός του καλύτερου καπέλου, γαντιού ή χειροποίητου πατινιού. Επικρατέστερη όμως πρόταση, από ότι φαίνεται, είναι η κατασκευή λαβάρου του γκρουπ η οποία θα είναι πιθανόν και το κριτήριο της βράβευσης των γκρουπ.

Αλλά και την επόμενη ημέρα, θα λάβουν χώρα, εκδηλώσεις σε όλη την Αιγιάλεια με φιλαρμονικές, χορευτικά συγκροτήματα της περιοχή μας, με διαγωνισμό καλύτερου χειροποίητου χαλβά και πετάγματος αετού.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις ευελπιστούμε να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες του δήμου μας. Είναι ευκαιρία να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, και με το κέφι και την φαντασία τους να δώσουν μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα μας.

Ας αφήσουμε στην άκρη τις μικροψυχίες και αντιπαραθέσεις και ας συνεργαστούμε όλοι για να αποδείξουμε ότι η Αιγιάλεια είναι ένας δήμος ενεργών πολιτών που βαρέθηκαν την στασιμότητα και την αδράνεια και που έχουν διάθεση να αλλάξουν την πορεία του τόπου.

Βασίλης Μανουηλίδη

(Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: