9/5/11

Μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Ναυπάκτου

Με πολλή χαρά τα 2 τμήματα της Ε΄τάξης και η Δ΄τάξη συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της Ναυπάκτου.

Επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου είχαν την ευκαιρία


ν' απολαύσουν την οργανωμένη υποδοχή και ξενάγηση απ' τους μοναχούς. Σ΄ένα πανέμορφο και καθαρό περιβάλλοντα χώρο με πανοραμική θέα της θάλασσας και της γέφυρας του Ρίου, βρίσκεται το μοναστήρι. Εκεί οι μοναχοί μας υποδέχτηκαν και πολύ πρόθυμα μας ξενάγησαν στοσυνεδριακό κέντρο της μονής, στο εργαστήριο αγιογραφίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό τους "Μοναδική Πολιτεία" (96,0 F.M),στο Μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης καθώς και στην υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν για τις ανάγκες της μονής.

Αργότερα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών





Προγραμμάτων & Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων "δρω", όπου είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν ψηφίδα-ψηφίδα το Βυζαντινό ψηφιδωτό τους με βασικό σύμβολο τον Ιερό σταυρό και να λειτουργήσουν ως τεχνίτες από το πρώτο στάδιο έως και την τελική

περιποίηση του δημιουργήματός τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο γονέων του σχολείου μας γιατί μας χορήγησε σημαντικό μέρος του κόστους της εκδρομής μας, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του εισιτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: